Puhelinmyyjä vs lähihoitaja

Nyt varmaan nostan pystyyn jonkun someraivon, mutta nää on vaan mun omia mielipiteitä ja niistä ei kannata vetää hernettä nenään. Pahoittelen jo etukäteen jos joku nyt pahoittaa mielensä.

Kävin tällä viikolla kokeilemassa puhelinmyyjän työtä, ajattelin että siitä saisi mukavaa lisätienestiä opiskelujen ohella. Mutta ei! Mulla ei siis oo mitään puhelinmyyjiä vastaan, nostan hattua ja arvostan heidän työtänsä. Mutta mulle se ei sopinut. En kestänyt sitä, että joku haukkuu mut puhelimen toisessa päässä pystyyn sen takia, että yritän vain tehdä työtäni.
Kaikilla löytyy jotain negatiivista sanottavaa puhelinmyyjistä, mutta ne on silti ihan samanlaisia ihmisiä kun kaikki muut ja oikeasti heistä on opiskelijoita.

Mä pohdin tätä asiaa eilen illalla pitkään kun tulin kotiin. Mä mietin mitä oikeesti kehtaan sanoa ihmisille, jos olisin puhelinmyyjä.Mä häpeäisin sitä ihan hirveesti. Joo oon puhelinmyyjä, mä oon se v*ttumainen ämmä joka soittelee teille ja koittaa tyrkyttää kaikkea turhaa. Ja toi tyrkyttämisasia, Suomessa on vapaus sanoa ei jos ei halua jotain. Mutta kun mulle sanottiin, että vaikka asiakas sanoo ei niin silti täytyy vielä yrittää myydä sille. Musta se ei oo oikein! En mäkään henkilökohtaisesti uskalla mitään ostaa puhelinmyyjiltä, niin miten sitten pystyisin ite myymään sitä kun omat mielipiteet on niin vankat.

Lähihoitajana taas pystyy olemaan hyödyksi ja tekemään ihmiset onnellisiksi ja helpottamaan heidän oloaan. Esim. vanhainkodissa on ihan eri asia saada vanhus ottamaan lääkkeensä, kun että koittaisin myydä hänelle jotain lehteä. Mielummin olen lähihoitaja ja sanon ylpeydellä, että minä hoidan teidän mummoja ja pappoja. Mä haluan tehdä työtä, jossa näen kätteni jäljen, voin olla siitä ylpeä että saan jonkun mummon hyvälle tuulelle ja, että työtäni arvostetaan. Vaikka lähihoitajiakin haukutaan paljon niin silti ilman meitä tämä yhteiskunta ei toimisi.

Mutta olkaa ylpeitä jokaisesta työstä mitä teet, kaikkia tarvitaan olit sitten puhelinmyyjä, kaupantäti tai palomies. Jokainen on yhtä tärkeä työ, vaikka se ei siltä aina tunnukaan.Kommentit

Suositut tekstit