Ujo ja herkkä ihminen

Mä oon aina ollut ujo. Jo pienenä tarkkailin ensin tilanteita ja sitten vasta avasin suuni ja aloin kertoa itsestäni. Mun kanssa tulee hyvin toimeen kunhan mut oppii tuntemaan, mutta ne jotka ei tunne voi pitää mua törkeänä kun en puhu mitään. Pärjään hyvin pienessä porukassa, mutta kun on paljon ihmisiä ympärillä niin menen lukkoon ja en osaa sanoa oikein mitään.

Ala-asteella minua kiusattiin ujouden takia, koska olin mielummin hiljaa monissa tilanteissa. Nyt olen oppinut avaamaan suuni, mutta silti osaan pitää sen hyvin kiinni jos siltä tuntuu. En usko, että pääsen koskaan ujoudestani eroon. Minun täytyy vain oppia elämään sen kanssa tai sitten opetella siitä pois.

Kestää todella kauan ennenkuin voin luottaa johonkin ihmiseen ja kertoa hänelle asioita jotka on minulle arkoja. Toisaalta se on hyvä ettei kaikille tule huudeltua, mutta jos olisin avoimempi niin olisi helpompi tutustua uusiin ihmisiin. En sano, että ujous on huono asia, mutta se rajoittaa elämääni. Haluaisin olla sosiaalisempi, mutta mietin koko ajan mitä muut minusta ajattelevat ja sulkeudun.

Kaikki me olemme erilaisia, toiset on rohkeita ja toiset ujoja. Minä olen ujo sivusta seuraaja, mutta saan myös tarvittaessa suuni auki, ainakin sillon kun suutun tai haluan saada mielipiteeni kuuluville. Ehkä lähihoitajan työssä oppii, että on pakko puhua vieraiden ihmisten kanssa. Myös ärrä-vikani rajoittaa elämääni. Ajattelen aina kun tapaan uuden ihmisen, että jos hän kuulee että aikuisella ihmisellä on ärrä-vika niin hän ei enää halua tutustua minuun. Häpeän sitä ja yritän päästä siitä eroon, mutta tarvitsisin siihen puheterapeutin apua. Ei pitäisi valittaa, kaikesta huolimatta minulla on ihania ystäviä ja ihana poikaystävä ja he hyväksyvät minut juuri tälläisenä kuin olen.Olen myös hyvin herkkä, koska minulla on huono itsetunto ja olen epävarma itsestäni, mutta osaan peittää sen hyvin. Näytän herkkyyteni vain lähimmille ihmisille.

Jotta tää ei mee ihan synkistelyksi niin nautitaan siitä minkälaisia olemme ja pidetään erilaisuutta rikkautena. Minä nautin nyt viikonlopusta mökillä poikaystäväni kanssa eli mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Kommentit

Suositut tekstit